جلوگیری از زانو انداختن شلوار و ترمیم شلوارهای زانو انداخته

زانو انداختن شلوار یکی از مشکلات رایج در استفاده روزانه از شلوار، به‌ویژه شلوارهای جین، کتان و پارچه‌ای است. این اتفاق نه‌تنها ظاهر شلوار را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه می‌تواند عمر لباس را نیز کاهش دهد. در این مقاله، به معرفی دلایل اصلی زانو انداختن شلوار و ارائه راهکارهای عملی برای جلوگیری از آن می‌پردازیم.

 

زانو انداختن شلوار

 

دلایل زانو انداختن شلوار

1. کیفیت پارچه

پارچه‌های بی‌کیفیت یا با تراکم پایین الیاف، به‌راحتی دچار تغییر شکل می‌شوند. چنین پارچه‌هایی مقاومت کمتری در برابر کشش و فشار دارند و در نتیجه زودتر زانو می‌اندازند. خیلی ها بر این باورند که پارچه های کشی زودتر زانو می اندازند، اما این درست نیست. پارچه هایی که قابلیت کشسانی دارند اگر با الیاف با کیفیت تولید شوند دیرتر از بقیه مدلها زانو میاندازند.  با توجه به اصطحلاک لباس در بدن افراد درشت اندام و چاق توصیه مشود حتما از لباسهای های کوالیتی استفاده کنند. مخصوصا آقایان تپل در خرید شلوار سایز بزرگ مردانه دقت کنند.

 

رفع زانو انداختن شلوار جین

 

2. استفاده مکرر و شست‌وشوی نامناسب

شلوارهایی که به دفعات زیاد شسته می‌شوند یا در شست‌وشو از مواد شوینده قوی و آب گرم استفاده می‌شود، بافت خود را از دست داده و مستعد زانو انداختن می‌شوند. شستشوی زیاد از حد به مرور الیاف و تاروپود پارچه را از بین میبرد. هر لباسی عمری دارد و شما با استفاده درست میتوانید طول عمر آن را افزایش دهید. بهترین نوع شستشو این است که لباس را در تشتی مملو از آب و مایع شوینده با کیفیت کنید. چند ساعتی در این محلول بماند و نیازی به چلوندن بیش از حد آن نیست.

3. سایز نامناسب

شلوارهایی که بیش از حد تنگ هستند، فشار بیشتری به نواحی خاص، به‌ویژه زانوها، وارد می‌کنند. این فشار منجر به تغییر شکل در آن نقاط می‌شود. البته که نوع شلوار است که تنگی یا گشادی آن را تعیین میکند. اینجا هم بر میگردیم به کیفیت شلوار که اگر مناسب نباشد در هر صورت به مشکل میخورید. شلوار جین مردانه اسکینی و اسلیم فیت که کاملا جذب پا هستند را معمولا با جین کشی تولید میکنند. یک ویژگی این نوع پارچه ها این است که بعد از شستشو جمع میشوند. یعنی حتی اگر زانو انداخته باشد به حالت اولیه بر میگردد.

4. نشستن‌های طولانی‌مدت

نشستن طولانی با خم شدن زانوها باعث کشیده شدن پارچه در این ناحیه می‌شود. این حالت، در درازمدت، تغییر شکل دائمی ایجاد می‌کند. دلیل اصلی زانو انداختن شلوار پارچه ای و جین همین امر است.

زانو انداختن شلوار بگ

شلوار بگ و شلوار مام استایل مردانه را معمولا از پارچه هایی تولید میکنند که قابلیت کشسانی ندارند. بیشتر مردم فکر میکنند که پارچه هایی که کشی نیستند کمتر زانو میاندازند. درصورتی که کاملا برعکس است. در هنگام خرید انواع شلوارهای جین، چه مدلهای قواره آزاد مانند مام استایل، مام فیت و یا بگ، چه مدلهای جذب مانند اسکینی و اسلیم فیت دقت کنید که کمر شلوار دقیق سایزتان باشد. همه شلوارهای بعد از استفاده کمی آزاد میشوند. پس بهتر است که در هنگام خرید دکمه کمر شلوار به زور بسته شود.

 

زانو انداختن شلوار بگ

 

راهکارهای جلوگیری از زانو انداختن شلوار

1. انتخاب شلوار با پارچه باکیفیت

هنگام خرید شلوار، توجه به نوع پارچه و کیفیت آن بسیار اهمیت دارد. پارچه‌های با درصد مناسب الیاف طبیعی و مصنوعی (مانند ترکیب پنبه و پلی‌استر) معمولاً دوام بیشتری دارند. الیاف مصنوعی مقاومت بیشتری در برابر کشش دارند و احتمال زانو انداختن را کاهش می‌دهند. در شلوارهای پارچه ای یکی از بهترین مدلها آنهاییست که از گاواردین تولید میشوند. البته پاچه بزیاق هم جزو بهترین ها محسوب میشود.

 

جلوگیری از زانو انداختن شلوار

 

2. انتخاب سایز مناسب

سایز شلوار باید متناسب با بدن شما باشد. شلوارهای خیلی تنگ یا خیلی گشاد فشار مضاعفی به قسمت زانوها وارد می‌کنند. یک شلوار مناسب باید در هنگام نشستن و راه رفتن راحت باشد و کشیدگی زیادی در زانوها ایجاد نکند.

3. تکنیک‌های شست‌وشوی صحیح

دما و شوینده مناسب: شلوارها را با آب سرد یا ولرم بشویید و از شوینده‌های ملایم استفاده کنید. آب داغ می‌تواند الیاف پارچه را ضعیف کند.
خشک کردن صحیح: شلوارها را در هوای آزاد و به‌صورت عمودی آویزان کنید. خشک کردن در خشک‌کن‌های برقی می‌تواند باعث کشیدگی بیشتر پارچه شود. لباسهای خیس سنگینتر از حالت عادی هستند و این نکته مهمی است که در چه حالتی روی رخت آویز خشک شوند.

 

تیکه انداختن زانوی شلوار

 

4. استفاده صحیح در طول روز

نشستن صحیح: هنگام نشستن، زانوها را زاویه ۹۰ درجه نگه دارید و از خم کردن بیش از حد آنها خودداری کنید. اگر به خاطر شغلتان مدت زمان زیادی مینشینید، زاویه زانو را طوری قرار دهید که نه به سلامتی خودتان و نه به لباستان آسیب وارد نشود.
تعویض شلوار: از پوشیدن مداوم یک شلوار خودداری کنید. به‌طور متناوب از چند شلوار استفاده کنید تا فشار مداوم به یک لباس وارد نشود. در طول هفته دائم تیپتان را تغییر دهید تا یکنواخت به نظر نرسید و از طرفی طول عمر لباسهایتان زیاد شود.

 

زانوی شلوار جین

 

5. اتو کردن منظم

پارچه‌هایی که زانو انداخته‌اند را می‌توانید با اتو کردن و استفاده از بخار، تا حدی به حالت اولیه برگردانید. این کار باعث شل شدن الیاف در ناحیه تغییر شکل یافته می‌شود. دقت کنید در جهت طول شلوار اتو بکشید تا قسمت زانو جمع شود.

6. لایی چسب برای زانو انداختن شلوار

بهتر است این کار به یک خیاط بسپارید اما خودتان هم در خانه میتوانید انجام دهید. ابتدا شلوار جین را برعکس کنید. لایه چسب یا زانفیکس را در قسمت زانو بگذارید و اتو کنید. از لایی چسب با کیفیت و نازک استفاده کنید تا زمانی که شلوار را میپوشید پاهایتان را اذیت نکند. این روش معمولا برای شلوارهای قواره آزاد توصیه میشود.

 

لایی چسب برای زانو شلوار

 

7. تکه دوزی در قسمت زانوی شلوار

یکی از راهکارها برای اینکه قسمتی که زانو انداخته را بپوشانید تکه دوزی است. کودکان دهه 60 و 70 با این روش بسیار آشنا هستند. در گذشته سر زانو شلوار بچه ها مارکهایی را میدوختند. این موضوع تنها برای جلوگیری از زانو انداختن شلوار نبود بلکه جزئی از طراحی آن محسوب میشد. در طراحی بعضی مدلهای امروزی نیز این مارکها به چشم میخورند.

 

تیکه دوزی زانو شلوار

 

8. زاپ دار کردن زانوی شلوار

اگر در قسمت زانو روی شلوار جین یک پارگی افقی وجود داشته باشد، دیگر به آن قسمت فاشر مضاعف نماید. در این مدلها کشیدگی پارچه هنگام خم کردن پا و نشستن به وجود نمیاید. خیلی از شلوارهای مردانه و زنانه از همان ابتدا روی زانو زاپ دارند اما خیلیها هم این پارگی را خود با تیغ یا قیچی درست میکنند.

 

زاپ دار کردن شلوار

 

9. رفو کردن زانوی شلوار

خیلیها قسمت زانو را رفو میکنند. این کار باید توسط یک خیاط ماهر انجام شود وگرنه ظاهر لباستان را به کل تغییر میدهد. اگر به درستی رفو شود به سختی میشود تشخیص داد که پارچه مشکل داشته است. البته این را نه تنها برای ترمیم بلکه به عنوان زیبایی انجام میدهند. رفو کردن در قسمت زانو را پیشنهاد نمیکنیم بهتر است به جای آن از راههای بالا بهره ببرید. رفو کردن برای قسمت فاق کاربرد بیشتری دارد.

 

رفو کردن زانوی شلوار جین

 

روش‌های رفع و ترمیم زانو انداختن شلوار

اگر شلوار شما دچار زانو انداختن شده است، راهکارهای زیر می‌تواند مفید باشد:

1. استفاده از بخار آب داغ

یک قابلمه آب را بجوشانید و شلوار را در فاصله‌ای قرار دهید که بخار آب به آن برسد. بخار می‌تواند الیاف کشیده شده را تا حدی به حالت اولیه برگرداند. پس از بخاردهی، شلوار را با دست صاف کنید. دمای زیاد برای پارچه مناسب نیست دقت کنید فاصله حرارت تا لباس نه خیلی زیاد و نه کم باشد.

2. اتو بخار با پارچه مرطوب

یک پارچه نخی مرطوب را روی قسمت زانو انداخته بگذارید و سپس با اتو بخار روی آن فشار دهید. این روش به بازسازی الیاف کمک می‌کند.

3. شست‌وشو با آب سرد و خشک کردن به‌ صورت صاف

شلوار را با دست و آب سرد بشویید و در حالی که روی یک سطح صاف پهن کرده‌اید، خشک کنید. این روش به کاهش چین و چروک و تغییر شکل کمک می‌کند.

 

نکات تکمیلی برای نگهداری بهتر از شلوار

استفاده از کاور لباس: در صورت عدم استفاده طولانی‌مدت از شلوار، آن را در کاور لباس قرار دهید تا از گردوغبار و تغییر شکل محفوظ بماند.
عدم استفاده مکرر: شلوارهای خاص یا رسمی را برای استفاده روزمره نپوشید و برای فعالیت‌های پرتحرک از شلوارهای مقاوم‌تر استفاده کنید.
دوخت و تعمیر به‌موقع: اگر شلوار شما زانو انداخته است، سریعاً آن را تعمیر کنید تا آسیب گسترش نیابد.

 

نگهداری از شلوار

 

نتیجه‌گیری

زانو انداختن شلوار یکی از چالش‌های رایج در استفاده روزمره از لباس است که با رعایت نکاتی ساده می‌توان از آن جلوگیری کرد. انتخاب پارچه باکیفیت، رعایت اصول شست‌وشو و استفاده صحیح از لباس، از جمله راهکارهای مؤثر در این زمینه هستند. همچنین، در صورت زانو انداختن شلوار، با روش‌هایی مانند بخاردهی و اتو کردن می‌توان آن را بهبود داد. با مراقبت درست از شلوار، می‌توانید ظاهر آن را برای مدت طولانی حفظ کرده و از صرف هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید.

  • الهام آریان
  • آبان 25, 1403
  • 104 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...